2017
International Youth Jazz Competition and Festival

Organizatorii Festivalului Internațional de Jazz pentru Studenți din Tg. Mureș au plăcerea să anunțe datele desfășurării următoarei ediții a festivalului: 10 -14 MAI 2017.
UPDATE: Cea de a 9-a ediție a festivalului se va ține sub numele de International Youth Jazz Competition and Festival!

Între 10 - 14 mai, 2017 se va desfășura pentru a 9-a oară Festivalul-Concurs International Youth Jazz Competition and Festival în Jazz&Blues Club din Tîrgu-Mureș. Evenimentul este organizat de către Asociația Culturală Partitura, Casa de Cultură a Studenților și Jazz&Blues Club din Târgu-Mureș.

Scopul festivalului-concurs este de a îmbunătăți relațiile studenților și profesorilor din diverse academii de muzică din țară și din străinătate; de a oferi studenților-muzicieni șansa de afirmare și de a diversifica agenda culturală a studenților și iubitorilor de jazz din Tîrgu-Mureș.

Programul festivalului se compune din două părți: programul-concurs al studenților-muzicieni și concerte susținute de trupe de jazz profesioniste.

Succesul festivalului din anii anteriori s-a datorat în primul rând studenților talentați care au participat la concurs din: România, Republica Moldova, Ungaria, Austria, Polonia, Slovacia și Lituania.

Nivelul artistic al festivalului s-a datorat și muzicienilor de jazz consacrați: Chris Dahlgren, Luiza Zan, Alex Man, Mircea Tiberian, Storyville, Váczi Eszter, Snaco Dixi Band, Bourbon Jazz Unit, Murányi Joe, Sárik Péter, Fábián Juli, Dj Zoohacker, Szőke Nikoletta Quartett, Jazz Challenge, Tonight Jazz Ensemble, Tasi Nóra & The Guys, Tess & The Vagabonds, Myrtill & The Swinguistique, Mario & The Teachers, Bega Blues Band, Tóth Lajos Trio, Alex Man & Gabriela Costa, Sebastian Spanache Trio, Harry Tavitian & Cserey Csaba, Tom White & His Friends, Mike Parker’s Trio Theory, Elsa Valle Y Sus Hermanos, Irina Sârbu Band, sau Ripoff Raskolnikov Band și alții.

Performanța soliștilor studenți a fost evaluată, de fiecare dată, de un juriu format din profesioniști, din care au făcut parte: Mircea Tiberian, Sebastian Gheorghiu, Luiza Zan, Bibó Lajos, Dr. Makkai Gyöngyvér, Sárik Péter, Virgil Mihaiu, Florian Lungu, Bágyi Balázs, Dr. Romeo Cozma, Boros Zoltán, Ion Baciu, Gyárfás István, Ila Gábor și Johnny Bota.

Pe lângă participanți și juriu o contribuție deosebită în vederea obținerii succesului din anii precedenți a avut-o și publicul numeros.

Program

Miercuri, 10 mai – Sala MARE (de la Jazz&Blues Club)
● 19:00 – Primirea invitaților
● 20:00 - Concert deschidere: Say What! Trio (Tg. Mures / Cluj-Napoca)
Concert Alex Man și Gyárfás István Guitar Duo (Ro/Hu)

Joi, 11 mai – Sala MARE (de la Jazz&Blues Club)
● 10-12 – Workshop: Sárik Péter – „Oare ce este jazz-ul?”
● 12-14 – pauză de masă
● 16-19 - Program competiție
● 21:00 - Concert Big Band (Univ. de Arte George Enescu Iași, RO)
- Concert Sorin Zlat Trio (România)

După concert - Jam Session

Vineri, 12 mai – Sala BUNKER (de la Jazz&Blues Club)
● 10-12 – Workshop: Gyárfás István și Alex Man – „Chitara în jazz”
● 12-14 – pauză de masă
● 16-19 - Program competiție
● 21:00 - Concert Teodora Enache & Kael Norbert (RO, HU)

După concert - Jam Session

Sâmbătă 13 mai – Sala BUNKER (de la Jazz&Blues Club)
● 10-12 – Workshop: Mihai Godoroja – „Jazz-ul și Blues-ul în media”
● 12-14 – pauză de masă
● 16-19 - Program competiție
● 21:00 - Concert Váczi Eszter & Quartet (Budapesta, Hu)
- Concert DAS Trio (câștigătorii competiției de Jazz din 2016)

După concert - Jam Session

Duminică, 14 mai – PALATUL CULTURII din Tg. Mureș (concert)
● 10-12 – Workshop: Florian Lungu - „Influența jazz-ului în viața de cuplu”
● 12-14 – pauză de masă
● 16-19 - Program competiție - Finală; Anunțarea rezultatelor; Decernarea premiilor
● 21:00 - Concert On Impulse Ft. Deborah Carter (NL, USA)

 Expoziții fotografice, lansare de carte, degustări de vinuri (http://https://www.facebook.com/winebox.ro/Winebox) în fiecare seară.
 Activități artistice (caricatură-grafică) ale Liceului Vocațional de artă din Tg. Mureș
 Expoziții bijuterii cu temă muzicală


*Participanții vor avea ocazia să țină repetiții în sălile clubului Jazz&Blues, zilnic de la ora 10:00

Membrii juriului:

● FLORIAN LUNGU (România) - critic de jazz din București
● SÁRIK PÉTER (Ungaria) - pianist, compozitor, profesor
● ALEX MAN (România) - chitarist, expert în jazz
● Dr. ROMEO COZMA (România) - pianist, compozitor, aranjor, profesor
● GYÁRFÁS ISTVÁN (Ungaria) - chitarist și compozitor de jazz

Prezentator:

● MIKE GODOROJA - muzician, compozitor, producator și prezentator radio/TV

Vă așteptăm!


2016
Stud Jazz Fest 2016

Organizatorii Festivalului Internațional de Jazz pentru Studenți din Tg. Mureș au plăcerea să anunțe datele desfășurării următoarei ediții a festivalului: 8 - 12 MAI 2016

Mulțumim frumos!
Festivalul internațional studențesc de jazz de la Târgu Mureș a ajuns la final joi, 12 mai, odată cu ceremonia de decernare a premiilor și cu ultimul concert, susținut de Elsa Valle Y Sus Hermanos. Și în acest an studenții participanți la festival au reușit să dea tot din ei ca să ridice și mai sus nivelul competițional al festivalului. Acest lucru a fost remarcat și de membrii juriului, care au recunoscut că au fost impresionați de talentul tinerilor studenți, iar noi ținem sa vă mulțumim pe această cale pentru prezența în număr mare la programele propuse ne noi seară de seară. Vă așteptăm din nou la edițiile următoare!

Despre festival

Între 8 și 12 mai se va desfășura pentru a 8-a oara consecutiv festivalul inernațional studențesc de jazz la Tg. Mureș, în organizarea Casei de Cultură a studenților Mureș, Asociația Partitura și Jazz&Blues Club. Festivalul Internațional Studențesc de Jazz are scopul de a îmbunătăți relațiile studenților și profesorilor din diferite academii de muzică, respectiv de a oferi studenților muzicieni șansa de afirmare, și nu în ultimul rând, de a diversifica activitățile culturale ale iubitorilor de jazz din Tg. Mureș.

Scopul acestui festival-concurs este de a îmbunătăți relațiile studenților și profesorilor din diferitele academii de muzică, de a oferi studenților-muzicieni șansa de afirmare și de a amplifica activitățile culturale ale iubitorilor de jazz din județul Mureș.

Programul festivalului este compus din două părți: programul-concurs al studenților-muzicieni și concertele susținute de trupe de jazz profesioniste.

Aflat la a VIII-a ediție, Festivalul se bucură de un mare succes în rândul studenților, numărul participanților la concurs realizând o creștere semnificativă în fiecare an, ajungând ca în anul 2015 să participe studenți din România, Austria, Moldova, Polonia, Slovacia și Ungaria.
Performanta soliștilor studenți a fost evaluată, de fiecare dată, de un juriu format din profesioniști ai domeniului, respectiv: Mircea Tiberian, Sebastian Gheorghiu, Luiza Zan, Bibó Lajos, Makkai Gyöngyvér, Sárik Péter, Virgil Mihaiu, Florian Lungu, Bágyi Balázs, Romeo Cozma și Boros Zoltán.

La programul-concurs al Festivalului International Studențesc de Jazz, pot participa muzicieni sau formații de muzicieni, studenți la o școală de muzică acreditată de instituțiile țării din care provin. Valoarea totală a premiilor este de 3000 euro.

Festivalului Internațional Studențesc de Jazz este un festival unic atât în România cât și în Europa, deoarece pune față în față tinerii concurenți cu personalități ale lumii Jazz-ului contemporan, oferindu-le o confirmare ca drumul ales este unul corect și apreciat de public. În cadrul evenimentului au loc numeroase schimburi de idei muzicale, dându-le șansa de afirmare acestor studenți, șansa de lansare și de a intra în atenția criticilor.

2015
Despre festival

Între 3 - 7 mai, 2015 se va desfășura pentru a 7-a oară Festivalul-Concurs Internațional al Tinerilor Jazziști în Jazz&Blues Club din Tîrgu-Mureș. Evenimentul este organizat de către Casa de Cultură a Studenților, Asociația Culturală Partitura și Jazz&Blues Club din Tîrgu-Mureș.

Scopul festivalului-concurs este de a îmbunătăți relațiile studenților și profesorilor din diverse academii de muzică; de a oferi studenților-muzicieni șansă de afirmare și diversificarea activității culturale a studenților și iubitorilor de jazz din Tîrgu-Mureș.

Programul festivalului se compune din două părți: programul-concurs al studenților-muzicieni și concerte susținute de trupe de jazz profesioniști.

Succesul festivalului din anii anteriori s-a datorat în primul rând studenților talentați care au participat la concurs din: România, Republica Moldova, Ungaria, Austria, Polonia și Slovacia.

Nivelul artistic al festivalului s-a datorat și muzicienilor de jazz consacrați: Chris Dahlgren, Luiza Zan, Alex Man, Mircea Tiberian, Storyville, Váczi Eszter, Snaco Dixi Band, Bourbon Jazz Unit, Murányi Joe, Sárik Péter, Fábián Juli, Dj Zoohacker, Szőke Nikoletta Quartett, Jazz Challenge, Tonight Jazz Ensemble, Tasi Nóra & The Guys, Tess & The Vagabonds, Myrtill & The Swinguistique, Mario & The Teachers, Bega Blues Band, Tóth Lajos Trio, Alex man&Gabriela Costa, Sebastian Spanache Trio, Harry Tavitian&Cserey Csaba și Tom White&His Friends.

Performanța soliștilor studenți a fost evaluată, de fiecare dată, de un juriu format din profesioniști, din care au făcut parte: Mircea Tiberian, Sebastian Gheorghiu, Luiza Zan, Bibó Lajos, Dr. Makkai Gyöngyvér, Sárik Péter, Virgil Mihaiu, Florian Lungu, Bágyi Balázs, Dr. Romeo Cozma și Boros Zoltán.

Pe lângă participanți și juriu o contribuție deosebită în vederea obținerii succesului din anii precedenți a avut și publicul numeros.