Ecou de presă
Facebook >>
2018


http://www.artasunetelor.ro/Jazz_sub_zodia_competitiei.html

http://www.zi-de-zi.ro/tag/teatrul-national-targu-mures/

http://cultura.inmures.ro/obiective/detalii-evenimente/event/show/international-youth-jazz-competition-and-festival/

http://luizazan.ro/events/international-youth-jazz-competition-and-festival/

http://www.punctul.ro/international-youth-jazz-competition-and-festival-2018/

http://www.romania-muzical.ro/stire/international-youth-jazz-competition-and-festival-2018-a-ajuns-la-final/1877591/48/5

http://www.zi-de-zi.ro/tag/international-youth-jazz-competition-festival-2018/

http://www.zi-de-zi.ro/2018/05/03/noutati-la-a-zecea-editie-international-youth-jazz-competition-festival/

http://www.cuvantul-liber.ro/news/103511/61/La-Targu-Mure-Festival-interna-ional-concurs-pentru-studen-i

----------------------------------------------------------------------------


Mulțumim frumos!

Al IX-lea Festival Internațional de Jazz

Fetivalul internațional de jazz de la Târgu Mureș a ajuns la final duminică, 14 mai, odată cu ceremonia de decernare a premiilor și cu ultimul concert, susținut de On Impulse Trio ft. Deborah Carter. Și în acest an studenții participanți la festival au reușit să dea tot din ei ca să ridice și mai sus nivelul competițional al festivalului. Acest lucru a fost remarcat și de membrii juriului, care au recunoscut că au fost impresionați de talentul tinerilor studenți, iar noi ținem sa vă mulțumim pe această cale pentru prezența în număr mare la programele propuse ne noi seară de seară. Vă așteptăm din nou la edițiile următoare!


Impresii de la International Youth Jazz Competition & Festival, 10-14 mai 2017

"Am fost prezent,în calitate de membru al juriului, la cea de-a IX-a ediție a International Youth Jazz Competition & Festival. Timp de cinci zile (10-14 mai), la sediul generos al„Jazz&Blues Club”, tineri, profesori și invitați au participat la un adevărat maraton muzical care a oferit fanilor din Târgu Mureș muzică live de calitate. Programul a fost dens cuprinzând concursul de jazz, care a avut misiunea de a descoperi și promova noul val de tineri muzicieni de jazz din România, Ungaria și Olanda ( anul acesta s-au luptat pentru premii 16 soliști sau formații ), concerte susținute de artiști renumiți din România, Ungaria, Olanda și S.U.A., jam session – uri, expoziții. Pentru cunoscători, s-au organizat zilnic workshop-uri de jazz conduse de personalități în domeniu precum Sarik Peter ( Ungaria ), Gyarfas Istvan(Ungaria) & Alex Man (România), Mike Godoroja (România), Florian Lungu (România).
Toți participanții au fost mulțumiți de condițiile de cazare, masă, sunet și transport.
În concluzie pot spune că International Youth Jazz Competition & Festival, ediția a IX-a, este un eveniment valoros, care a crescut de la an la an și a devenit o adevărată sărbătoare a muzicii, a jazzului.
Felicitări echipei de organizare, coordonată cu entuziasm, pasiune și profesionalism de Demeter Jozsef și Dana Matic."


Romeo Cozma, muzician – membru al juriului

Despre editia 2017 a festivalului international studentesc jazz se pot spune multe insa cuvintele sunt oarecum de prisos ele neavand puterea de a descrie energia, armoniile si starile pe care artistii participanti la festival le-au daruit publicului meloman( Ma refer in egala masura la artistii ce au sustinut recitalurile din fiecare seara si la tinerii concurenti ce au dovedit un nivel de pregatire si talent deosebit. In ceea ce ii priveste pe acestia din urma....nu putem sa constatam decat ca JAZZ-ul e pe maini bune) Organizarea a fost impecabila ca de obicei.....Multumiri tuturor celor care au facut posibil acest eveniment . Cei ce nu au fost prezenti nu stiu ce au pierdut dar.....ii asteptam la editia viitoare .
- Alex Man

http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/home/articol/10-14-mai-international-youth-jazz-competition-festival.html


http://brasov.24fun.ro/de_citit/stiri/la-targu-mures-a-inceput-un-festival-international-studentesc-de-jazz/

http://www.romania-muzical.ro/articol/festivalul-si-concursul-international-studentesc-de-jazz-de-la-targu-mures-ziua-a-treia/1482251/48/5

http://www.zi-de-zi.ro/?s=international+youth+jazz

http://www.romania-muzical.ro/articol/se-incheie-festivalul-si-concursul-international-de-jazz-de-la-targu-mures/1482181/48/5

http://partyzettel.de/veranstaltung/207191869745666/International+Youth+Jazz+Competition+and+Festival/

http://www.facebook.com/100000169129983/videos/1711687802180174/

http://www.e-nepujsag.ro/op/article/9-nemzetk%C3%B6zi-ifj%C3%BAs%C3%A1gi-dzsesszverseny-%C3%A9s-fesztiv%C3%A1l

http://www.zi-de-zi.ro/2017/04/29/regal-muzical-la-international-youth-jazz-competition-festival/

http://www.punctul.ro/festival-de-jazz-la-targu-mures/

http://www.e-nepujsag.ro/op/article/szerd%C3%A1t%C3%B3l-dzsesszfesztiv%C3%A1l


http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/home/articol/10-14-mai-international-youth-jazz-competition-festival.html

Al VIII-lea Festival Internațional Studențesc de Jazz

Mulțumim frumos!
Festivalul internațional studențesc de jazz de la Târgu Mureș a ajuns la final joi, 12 mai, odată cu ceremonia de decernare a premiilor și cu ultimul concert, susținut de Elsa Valle Y Sus Hermanos. Și în acest an studenții participanți la festival au reușit să dea tot din ei ca să ridice și mai sus nivelul competițional al festivalului. Acest lucru a fost remarcat și de membrii juriului, care au recunoscut că au fost impresionați de talentul tinerilor studenți, iar noi ținem sa vă mulțumim pe această cale pentru prezența în număr mare la programele propuse ne noi seară de seară. Vă așteptăm din nou la edițiile următoare!

După trei zile de concurs, juriul a decis că fiecare concurent merită lauda publicului și a juriului, iar câștigătorii au fost următorii:

● Cea mai bună trupă (premiu împărțit):
D.A.S. TRIO (Ungaria)
ZOLTAN RUGOVICS TRIO (Graz, Austria)
● Cea mai bună vocalistă: NAGY LILI (Szekesfehervar, Ungaria)
● Cel mai buni muzician: BINDER NORBERT (Szeged, Ungaria)
● Prezență scenică: SANDU BANTAȘ (Iași, România)
● Revelația concursului: ALEX PETRE & VLAD CHIURLEA (București, România)

Felicitări tuturor participanților și așteptăm să îi revedem la următoarele festivaluri. Mulțumiri speciale pentru partenerii media și sponsorii pentru ajutorul lor în crearea celei de a 8-a ediții a festivalului!

http://drive.google.com/file/d/0B9NGbrra_TcceEJSdzJNMFptTUU/view?usp=drivesdk

http://www.kodolanyi.hu/aktualis/hirek/1240

http://www.facebook.com/kulturcsepp/videos/1011908362233541/?__mref=message_bubble

http://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1188272257850109&id=100000020373424

http://www.e-nepujsag.ro/op/article/dzsessz-az-élet

http://www.e-nepujsag.ro/op/article/dzsessz-klubban

http://www.e-nepujsag.ro/op/event/nemzetközi-egyetemista-dzsesszfesztivál

http://www.zi-de-zi.ro/2016/05/03/nu-rata-festivalul-studentesc-de-jazz/

http://www.kronika.ro/kultura/meg-kubabol-is-erkeznek-zeneszek-a-vasarhelyi-dzsesszfesztivalra

http://www.erdely.tv/hirek/dzsesszdallamok-vasarhelyen

http://www.zilesinopti.ro/articole/12043/festivalul-international-studentesc-de-jazz-8-12-mai-2016

http://https://www.umblat.ro/evenimente-in/mures/festival/internation-student-jazz-festival-33429#/

http://outinmures.ro/international-student-jazz-festival/

http://www.facebook.com/ifjusagimusor/photos/a.1663828240567081.1073741828.1661625744120664/1750675111882393/?type=3

"Ce pot sa spun e ca.....
Editia 2016 a Festivalului International Studentesc de Jazz a fost din nou o reusita . ...Si anul acesta nota 10 pentru participanti si organizatori in egala masura . Se pare ca de la an la an nivelul calitiativ al festivalului se ridica in mod constant. E fascinant sa vedem evolutia artistica tinerilor participanti , sa observam ce progrese au facut in decursul unui an...sau doi chiar ....sa purtam discutii pe teme profesionale(ata mai ales dupa ce se incheia ziua de concursuri) ,sa facem schimb de experienta intre muzicieni indiferent de generatie ( cu ocazia workshop-urilor sau a jam-urilor de dupa miezul noptii) . in incheiere .. nu pot sa spun decat ca ma simt onorat pentru faptul ca am fost invitat si in acest an sa fac parte din juriu. Multumesc tuturor (participanti ,organizatori,membrii juriu, publicului...etc)"

-Alex Man

Al VII-lea Festival Internațional Studențesc de Jazz

Pe 7 mai s-a încheiat Festivalul Internațional de Jazz Studențesc, ediția a 7-a. În cadrul festivalului, 16 echipe au avut ocazia de a prezenta talentele lor în fața membrilor juriului de renume în fața celorlalți participanți și a publicului.

În timpul competiției de trei zile am asistat la producțiile de înaltă clasă ale trupelor, soliștilor și cântăreților care au primit fiecare un interval de 20 de minute pentru momentul lor artistic.

În acest an, am simțit un interes mai mare pentru festival decât pentru edițiile anterioare, iar acest lucru ne face fericiți în fiecare an: în comparație cu anul trecut, având 12 de concurenți, în acest an 18 de concurenți s-au înscris din: România, Ungaria, Franța și Lituania, dar din 18 doar 16 au reușit să vină la festival, din motive obiective.

Pe tot parcursul festivalului, studenții au avut șansa de a învăța și de a obține consiliere profesională de la membrii juriului, de la atelierele matinale de succes, și din evaluarea după competiții. Juriul a fost format din 7 membri, care au fost selectați cu atenție și care posedă un feedback tehnic valoros: Sárik Péter (Ungaria), Alex Man (România), Virgil Mihaiu (România), Ila Gábor (România), László Attila (Ungaria), Florian Lungu (România) și Johnny Bota (România). Prezentatorul festivalului a fost Mike Godoroja, de asemenea, din România.

După trei zile de concurs, juriul a decis că fiecare concurent merită lauda publicului și a juriului, iar câștigătorii au fost următorii:
• Cea mai bună trupă: Made in 234 – Vilnius, Lituania
• Cel mai bun vocalist: Koszorus Krisztina – Târgu Mureș, România
• Cel mai bun soloist: (Ex-Aequo) Alex Pădureanu – piano (București, România) și Robert Cozma - trombon (Iași, România)
• Cea mai promițătoare trupă: (Ex-Aequo) D.A.S. Trió (Budapesta, Ungaria) și Chris Devil Trió (Budapesta, Ungaria)
• Cel mai bun muzician: Várallyay Petra (Budapesta, Ungaria)

Felicitări tuturor participanților și așteptăm să îi revedem la următoarele festivaluri. Mulțumiri speciale pentru partenerii media și sponsorii pentru ajutorul lor în crearea celei de a 7-a ediție a festivalului!


“ Intre 3 si 7 mai am avut onoarea de a fi invitat sa particip pentru a doua oara in calitate de membru al juriului, la cea de-a 7-a editie a Festivalului Studentesc de Jazz din Tg Mures. Motorul si gazda acestui eveniment special pentru miscarea de jazz este Clubul Jazz& Blues reprezentat de catre Döme si Péter, mari iubitori ai jazz-ului si muzicii bune in general.
Organizatorii ne-au propus un program plin de evenimente care ne-au tinut permanent in priza, incepand cu workshop-urile de dimineata, continuand dupa-amiaza cu concursurile, seara concerte, apoi aproape pana in zori “jam-session”.
Nu pot avea decat cuvinte de lauda pentru toti cei care s-au implicat in desfasurarea evenimentului, incepand cu echipa de organizatori, personalul tehnic, sunet etc. dar marea bucurie a festivalului a fost nivelul calitativ al prestatiei concurentilor, care s-a ridicat de la an la an, astfel incat competita a devenit extrem de stransa. Desi foarte tineri concurentii au dat dovada de profesionalism si pasiune, oferind un act artistic de inalta calitate. Ne-au onorat cu prezenta si ne-au incantat cu talentul lor tineri artisti veniti din Lituania (Vilnius ), Ungaria (Budapesta) si Romania ( Iasi, Bucuresti, Tg Mures si Cluj- Napoca).
Remarcabil a fost si interesul participantilor pentru workshop-uri, spiritul lor creativ dar si fair play-ul dovedit inca o data in miez de noapte la jam-session (moment in care concurentii au devenit aliati si au explorat impreuna, comunicand intr-un limbaj comun numit jazz ).
Deosebit de interesant si nou fata de editiile anterioare a fost faptul ca in fiecare zi imediat dupa concurs s-au purtat discutii intre membrii juriului si tinerii concurenti, punctandu-se la cald diferite aspecte ale evolutiei lor pe scena. Consider aceste discutii ca fiind benefice pentru tinerii participanti, schimbul de informatii si comunicarea, fiind elemente importante pentru cunoastere si evolutie.
In concluzie nu pot spune decat ….” la mai mare!” si “la cat mai multe editii !” care sa aseze “Orasul florilor” ca reper important in comunitatea iubitorilor de jazz. “

Alex Man

http://drive.google.com/open?id=0B9NGbrra_Tccc2M1MWRfamxoZHc

http://www.e-nepujsag.ro/op/article/„-dzsessz-jövője-jó-kezekben-van”http://www.e-nepujsag.ro/op/article/„-dzsessz-jövője-jó-kezekben-van”

http://www.e-nepujsag.ro/op/article/elkezdődött-az-egyetemista-dzsesszmuzsikusok-nemzetközi-fesztiválja

http://www.e-nepujsag.ro/op/article/nemzetközi-ifjúsági-dzsesszverseny-és-fesztivál

http://www.zi-de-zi.ro/festival-international-de-jazz/

http://www.e-nepujsag.ro/op/event/7-nemzetközi-egyetemista-dzsesszfesztivál

http://www.kronika.ro/archivum/offline/cikk/247969/hova-menjunk

http://czb.ro/articol/8545/

http://https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1635510026694740.1073741832.1479457092300035&type=3


Al VI-lea Festival Internațional Studențesc de Jazz

http://www.zi-de-zi.ro/?s=7+mai+Festivalul+studen%C8%9Besc+de+Jazz

http://www.rockout.ro/festival-international-studentesc-de-jazz-editia-a-6-a/

http://www.rockout.ro/festivalul-international-studentesc-de-jazz-targu-mures-editia-6/

http://helloyou.ro/event/FESTIVAL-INTERNATIONAL-STUDENTESC-DE-JAZZ-Editia-a-VI-a--VI-NEMZETKZI-EGYETEMISTA-DZSESSZFESZTIV/3822/

http://www.wherevent.com/detail/Jazz-Blues-Club-FESTIVAL-INTERNATIONAL-STUDENTESC-DE-JAZZ-Edi%C8%9Bia-a-VI-a-VI-NEMZETKOeZI-EGYETEMISTA-DZSESSZFESZTIVAL

Al V-lea Festival Internațional Studențesc de Jazz

http://adevarul.ro/locale/targu-mures/Incepe-saptamana-jazz-ului-studentesc-targu-mures-1_5174f498053c7dd83f33df2e/index.html

http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/toate-stirile/articol/al-v-lea-festival-international-studentesc-de-jazz.html


Despre ediția a IV-a:

http://targu-mures.zilesinopti.ro/activitati/international-student-jazz-festival.html

Despre ediția a III-a:

http://fisjms.wordpress.com/about/

http://www.studentie.ro/campus/iata_castigatorii_concursului_din_cadrul_festivalului_international_st/c-68-a-119493