Zsűri
Facebook >>
A 2019-es fesztivál zsűritagjai:

● ALEX MAN (Románia) – jazzgitáros, tanár
● FLORIAN LUNGU (Románia) – jazzkritikus Bukarestből, producer és rádiós-televíziós műsorvezető
● GYÁRFÁS ISTVÁN (Magyarország) – jazzgitáros
● ROMEO COZMA (Románia) – zongoraművész, tanár
● MIKE NIELSEN (Írország)

Bemondó:

● MIKE GODOROJA – zenész, zeneszerző, producer és rádiós-tévés műsorvezető

A fesztivál mentora:

● SÁRIK PÉTER (Magyarország) - zongoraművész, zeneszerző


Alexandru Man 1969. augusztus 23-án született, Marosvásárhelyen nőtt fel. 1983-ban kezdett el tanulni gitározni. A 80-as években rockzenét játszott; a marosvásárhelyi Polifon együttes egyik alapító tagja volt. 2010-ben szerzett diplomát a Richard Oschanitzky jazzegyetemen, a Tibiscus temesvári egyetem keretében. Tanulmányai során lehetősége volt együttműködni olyan amerikai zenészekkel, mint Eldad Tarmu, Henry Franklin, és csatlakozott új projektekhez, mint például a Bega Blues Band zenekar, amelynél még most is közreműködik. A közelmúltban részt vett egy nemzetközi projektben zenészekkel négy országból: Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia.


Florian Lungu 1943. január 3-án született Bukarestben. Zenész, producer és jazzműsorok műsorvezetője a rádióban és a televízióban, zongoraművész, hangszerelő és zeneszerző. A Ciprian Porumbescu Konzervatórium Zeneszerző tagozatának a végzettje (1966), szerkesztő, majd producer a Román Rádió Egyesületnél (1967-től), újságíró, a 70-es évektől kezdve a Román Televízió munkatársa, műsorvezetője számos koncertnek és fesztiválnak, a fővárosban és az országban, szervezője a Perpetuum Jazz, Estival Jazz koncertsorozatoknak, néhány saját jazzalkotás szerzője. Az elmúlt években kiemelkedő szakmai címet kapott műsorszolgáltatóként a Román Rádió Egyesületnél.

Gyárfás István jazzgitár-előadóművész 1962-ben született Budapesten. 1987-ben végezte el a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz Tanszakát. Pályafutását Nesztor Iván, Regos István és Kovács Gyula együtteseiben kezdte. Jelenleg saját zenekara mellett hallhatjuk zenélni a Budapest Jazz Orchestránál és a Deseő Csaba Banddel. Koncertjei mellett becsületre méltóan tölti be zenetanári szerepét. Az elmúlt években több sikeres lemezt adott ki, és koncertezett Kenyában, valamint Indonéziában rendezett turnékon. Zenélt Herbie Mann, Benny Green (zongorista), Jimmy Wood(basszusgitáros), Ed Thigpen és Scott Hamilton mellett.

Romeo Cozma 1955. november 13-án született Bukarestben. Első lépéseit a karrierje felé az Octav Băncilă Művészeti Középiskolában kezdte a zongorát tanulmányozva. A zenetudomány és kompozíció tanulmányait a George Enescu Művészeti Egyetemen végezte. Tanárai között ott vannak: Vasile Spătărelu, Anton Zeman, Sabin Păutza, akik a román zene híres mesterei, és nekik volt a legnagyobb benyomásuk Cozma szerkesztői karrierjében. A zene iránti szeretete még a középiskolai években kezdődött, amikor Chick Corea és Herbie Hancock iránt kezdett nőni az érdeklődése. A jazz műfaj mellett kötelezi el magát, bár igaz, hogy az alkotásai különböző stílusokat és műfajokat foglalnak magukban.

Michael Nielsen 1961. február 21-én született Sligóban (Írország). Ír gitáros, zeneszerző és oktató, aki a jazzre és az improvizált zenére szakosodott. A zene világát négyéves korában kezdte megismerni az ukulelén. Tanulmányait az Ír Királyi Zeneakadémián és a Dublini Zeneakadémián, valamint a Boston Berklee Főiskolán végezte. Akusztikus és elektromos gitáron együtt zenélt Kenny Wheelerrel, Larry Coryellel, Kenny Wernerrel, Jason Morannal, Simon Nabatovval, Eric Revisszel, Joe Lovanóval és Dave Liebmannal, akivel Europában turnézott 2001-ben, valamint Ausztráliában meg Új-Zélandon 2004-ben, és két albumot adott ki. Zenélt a Crash Ensemble-ban, és szólistaként szerepelt az RTÉ Koncertzenekarban. Nielsen jelenleg a dublini Műszaki Intézet Zenei és Drámai Konzervatóriuma jazzszakának az igazgatója.

Mike Godoroja számos projekt és médiaesemény zenei producere, ismert mint rádiós és televíziós műsorszolgáltató, jazz, blues és rock profilú műsorok vezetője, alapítója a Mike Godoroja & Blue Spiritnek. Godoroja szavai szerint az első zenekara Phoebus néven a középiskolában alakult, ez indukálta egész testében a show „vírusát", és azóta úgy néz a művészet világára, mint a közönséggel levő közvetlen kapcsolatra mind koncertek, mind rádió- vagy tévéadások esetében. Több mint 25 éve kulturális menedzsmenttel is foglalkozik. Széles körű tapasztalattal rendelkezik művészeti előadások producereként, illetve olyan események szervezőjeként, mint például az Aranyszarvas 1994–1997 között, David Palmer koncertje Bukarestben 1994-ben és a Freedom Jazz Festival Vama Vechén 2012-ben.