Zsűri
Facebook >>
A 2018-as Fesztivál zsűri tagjai:

● ALEX MAN (Románia) - jazz gitáros, tanár
● FLORIAN LUNGU (Románia) - jazz kritikus Bukarestből,producer és rádió/TV műsorvezető
● GYÁRFÁS ISTVÁN (Magyarország) - jazz gitáros
● ROMEO COZMA (Románia) - zongoraművész, tanár
● Csiky Boldizsár Jr. (Románia) - zongoraművész, tanár
● Erwin Hoorweg (Hollandia) - egyetemi tanár
● Michael Nielsen (Írország)

Bemondo:

● MIKE GODOROJA - zenész, zeneszerző, producer és rádió/TV műsorvezető

Fesztival mentora:

● SÁRIK PÉTER (Magyarország) - zongoraművész, zeneszerző


Alexandru Man, született 1969 augusztus 23-án, Marosvásárhelyen nőtt fel. 1983-ban kezdett el tanulni gitározni. A ’80-as években rock zenét játszott; a marosvásárhelyi Polifon együttes egyik alapító tagja volt. 2010-ben szerzett diplomát a Richard Oschanitzky jazz egyetemen, a Tibiscus temesvári Egyetem keretén belül, és a tanulmányai során lehetősége volt együttműködni olyan amerikai zenészekkel, mint Eldad Tarmu, Henry Franklin és csatlakozott új projektekhez, mint például Bega Blues Band zenekar, akikkel még most is közremőködik. A közelmúltban részt vett egy nemzetközi projektben, zenészekkel négy országból: Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia.


Florian Lungu 1943 január 3-án született Bukarestben. Zenész, producer és műsorvezetője jazz programoknak a rádióban és a televízióban, zongoraművész, hangszerelő és zeneszerző. Florian Lungu, a Ciprian Porumbescu Konzervatórium Zeneszerző tagozatjának a végzettje (1966), szerkesztő majd producer a Román Rádió Egyesületnél (1967-től), újságíró, a 70-es évektől kezdve a Román Televízió munkatársa, műsorvezetője számos koncertnek és fesztiválnak, a fővárosban és az országban, szervezője a Perpetuum Jazz, Estival Jazz koncertsorozatoknak, néhány saját jazz alkotás szerzője. Az elmúlt években kiemekledő szakmai címet kapott műsorszoláltatóként a Román Rádió Egyesületnél.

Gyárfás István, jazzgitár előadóművész, 1962-ben született Budapesten 1987-ben végezte el a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz Tanszakát. Pályafutását Nesztor Iván, Regos István és Kovács Gyula együtteseiben kezdte. Jelenleg saját zenekara mellett hallhatjuk zenélni a Budapest Jazz Orchestránál és Deseő Csaba Band-el. Koncertjei mellett becsületreméltóan tölti be zenetanári szerepét Az elmúlt években több sikeres lemezt adott ki és koncertezett Kenyában és Indonéziában rendezett turnékon. Zenélt Herbie Mann, Benny Green(zongorista), Jimmy Wood(basszusgitáros), Ed Thigpen és Scott Hamilton mellett.

Romeo Cozma 1955 november 13-ikán született Bukarestben. Első lépéseit a karierje fele az „Octav Băncilă” Művészeti liceumban kezdte a zongorát tanulmányozva. A zenetudomány és kompozíció tanulmányait a „George Enescu” Művészeti egyetemen végezte. Tanárai között ott vannak: Vasile Spătărelu, Anton Zeman, Sabin Păutza akik a román zene híres mesterei és nekik volt a legnagyobb benyomásuk Cozma szerkesztői karrierjében. A zene általi szeretete még a liceumi évektől kezdődött amikor Chick Corea és Herbie Hancock iránt kezdett nőni a figyelme. Továbbá a jazz műfaj fele szánja magát, bar igaz, hogy az alkotásai külömböző stílusokat és műfajokat foglalnak magukba.

Mike Godoroja számos projekt és média esemény zenei producere, ismert, mint rádió és televízió műsorszolgáltató, jazz,blues és rock profile műsorok, alapítója a Mike Godoroja & Blue Spirit-nek. Godoroja szavai szerint, első zenekara a középiskolában, Phoebus, indukálta egész testében a show "vírusát", és azóta úgy néz a művészet világára, mint a közönséggel levő közvetlen kapcsolatotra, úgy koncertek, mint rádió vagy TV adások szempontjából is. Ő már több mint 25 éve kulturális menedzsmenttel is foglalkozik. Széleskörű tapasztalattal rendelkezik, mint művészeti előadások producere, olyan eseményeknek is, mint például az Arany Szarvas 1994-1997 között, David Palmer koncertje Bukarestben, 1994-ben, és a Freedom Jazz Festival Vama Veche 2012.

Sárik Péter 1972-ben született Cegléden. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 1997-ben. Később klasszikus zenei tanulmányokat folytatott Prunyi Ilona irányításával. Az évek során a jazz mellett szinte minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott, klasszikus, könnyű, pop, latin és világzenét. 2007-ben alapította meg saját zenekarát, a Sárik Péter Triót. A csapat 2012-ben, Fonay Tibor és Gálfi Attila csatlakozásával újáalakult. A Sárik Péter Trió rövid időn belül az ország vezető jazz-zenekarai közé került. 2015-ben Berki Tamással közös lemeze, a Minden délibáb is Fonogram-díjas lett, szintén, mint az “Év hazai jazz-albuma”.