Juriu
Facebook >>
2019 - Membrii juriului:

● Florian Lungu (Moșu) (România)
● Alex Man (România)
● Gyárfás István (Ungaria)
● Romeo Cozma (România)
● Mike Nielsen (IRL)
Prezentator:

● MIKE GODOROJA - muzician, compozitor, producator și prezentator radio/TV

Mentorul festivalului:

● Sárik Péter (Ungaria) - pianist de jazz, compozitor


Florian Lungu, născut la București, în 5 ianuarie 1943, Florian Lungu este muzicolog, realizator și prezentator de emisiuni de jazz, la radio și televiziune, pianist, aranjor și compozitor. Florian Lungu , absolvent al Conservatorului „Ciprian Porumbescu“ (1966), Secția Compoziție, redactor și apoi realizator de emisiuni la Societatea Română de Radiodifuziune (din 1967), jurnalist, colaborator al Televiziunii Române începând din anii ’70, prezentator a numeroase concerte și festivaluri din Capitală și din țară, organizator al ciclurilor de concerte „Perpetuum Jazz“, „Estival Jazz“, autor al câtorva creații proprii de jazz. În ultimii ani i s-a atribuit titlul „profesionist de excepție” ca realizator de emisiuni la Societatea Română de Radiodifuziune.

Alexandru Man, născut la 23 august 1969, a crescut în orașul Târgu-Mureș. A început studiul chitarei în 1983. În anii ‘80 a cântat muzică rock fiind membru fondator al trupei Polifon din Târgu Mureș. În 2010 a absolvit Facultatea de jazz Richard Oschanitzky din cadrul Universității Tibiscus Timișoara, iar în perioada de studii a avut ocazia de a colabora cu muzicieni americani, precum Eldad Tarmu, Henry Franklin și a fost cooptat în noi proiecte cum ar fi noua formulă Bega Blues Band, alături de care activează și în prezent. De asemenea, recent a luat parte la un proiect internațional cu muzicieni din patru țări: Cehia, Polonia, Ungaria, România.


Gyárfás István, executant de chitară jazz, s-a născut în 1962 la Budapesta. În 1987 a terminat la Departamentul de Jazz a Liceului de Muzică Bartok Béla. S-a lansat alături de Regős István, Nesztor Iván și Kovács Gyula. În prezent pe lânga propriul său band îl auzim in Budapest Jazz Orchestra și Deseő Csaba band. Alături de concertele unde îl putem asculta, iși indeplineste cu onoare și rolul de profesor de muzică. În ultimii ani a lansat mai multe discuri de succes și a concertat in turneele organizate din Kenya și Indonezia. A concertat alături de Herbie Mann, pianistul Benny Green, basistul Jimmy Woode, Ed Thigpen și Scott Hamilton.

Romeo Cozma, născut la data de 13 noiembrie 1955 în București, Romeo Cozma a făcut primii săi pași spre o carieră în muzică studiind pianul la Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași. Urmează apoi cursurile Facultății de Compoziție, Muzicologie, Dirijat și Pedagogie din cadrul Universității de Arte „George Enescu”, Iași, specializându-se în pedagogie muzicală și compoziție. Acolo are ca profesori renumiți maeștri ai muzicii românești, precum Vasile Spătărelu, Anton Zeman, Sabin Păutza, care au avut o importantă influență asupra carierei sale de compozitor. Iubirea sa pentru muzica de jazz datează încă din timpul anilor de liceu, când a început să dezvolte o deosebită admirație pentru Chick Corea și Herbie Hancock. El continuă apoi să se dedice jazz-ului, deși compozițiile sale incorporează diferite genuri și stiluri.


Mike Godoroja este producător muzical a numeroase proiecte și evenimente media, cunoscut realizator de emisiuni radio și televiziune de profil blues, jazz și rock, fondatorul Mike Godoroja&Blue Spirit. După spusele lui Godoroja prima formație din liceu, Phoebus, i-a indus în tot organismul lui “virusul” spectacolului și de atunci priveste lumea artei numai din prisma relației directe cu publicul, fie în concerte, la radio sau la emisiunile de TV. Se ocupă cu management cultural de mai bine de 25 de ani. Are o experiență vastă ca producător artistic de spectacole, la evenimente precum: Cerbul de Aur între 1994-1997, concert David Palmer 1994 la Bucuresti, si Freedom Jazz Festival Vama Veche 2012.